Današnja motorna vozila trebaju ulja koja prate njihove promjenjive zahtjeve i čine više za poboljšanje performansi i vijeka trajanja motora. Zato je Shell razvio PurePlus tehnologiju, potpuno novi način – počevši od prirodnog plina – za proizvodnju baznih ulja, glavne komponente motornih ulja.

Shell Helix Ultra s tehnologijom PurePlus prvo je sintetičko motorno ulje izrađeno od prirodnog plina i pruža vam dugotrajne performanse motora.

Shell PurePlus tehnologija je revolucionarni proces koji pretvara prirodni plin u kristalno čisto bazno ulje s gotovo nikakvim nečistoćoma koje se nalaze u sirovoj nafti. Bazno ulje čini oko 75-90% motornog ulja i to je značajna promjena u sastavu.

Shell PurePlus tehnologija proizvodi bazno ulje koje osigurava povećanu viskoznost, trenje i performanse isparavanja u usporedbi s uobičajenijim tradicionalnim baznim uljima. To znači da pomaže produžiti vijek trajanja motora, smanjiti troškove održavanja, smanjiti potrošnju ulja, povećati ekonomičnost goriva i omogućiti bolju čistoću motora.

Motorno ulje Shell Helix Ultra možete pronaći i u našoj web trgovini.